Om oss

Vår affärsidé är enkel. Vi vill öka andelen begagnade delar vid bilskadereparationer

MärkesDemos kärnvärden är kvalitet, miljö, garanti och leveransförmåga. Vi som verkar i MärkesDemos nätverk arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra vår gemensamma affär, utifrån ett långsiktigt hållbart perspektiv.

MärkesDemo är ett bra val och en bättre affär för alla.

Smartare än nytt

Varje år demonteras tusentals krockskadade bilar i Sverige. Förvånansvärt många är i mycket gott skick – eller till och med nästan nya. MärkesDemo har utvecklat ett smart sätt att tillhandahålla begagnade originaldelar med kontrollerad kvalitet, funktion och spårbarhet för varje del. Varje såld återanvänd reservdel innebär att en reservdel mindre behöver nytillverkas. På så sätt bidrar vi tillsammans med biltillverkare/återförsäljare, verkstäder, försäkringsbolag och bilister till att spara resurser. Miljövänligt, eller hur?

Bättre för plånboken

Det krävs ingen djupare analys för att räkna ut att det lönar sig att sälja något begagnat, istället för att kassera det. Begagnade originaldelar är helt i linje med försäkringsbolagens strävan att förbättra miljön och samtidigt sänka kostnaderna vid bilskadereparationer. Begagnade originaldelar är ett klart smartare alternativ till piratdelar. Inte minst, med tanke på att en begagnad originaldel aldrig säljs för mer än halva priset jämfört med en nytillverkad del. Alla tjänar på MärkesDemo.